белок қызметі - белоктардың классификациясы

페이지 정보

profile_image
작성자 Abraham Leone
댓글 0건 조회 17회 작성일 24-09-24 21:51

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=белок+қызметі+белоктардың+классификациясы
 
 
белок қызметі - белоктардың классификациясы [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6) Глутелиндер де өсімдік белоктарына жатады, сілтінің сұйық ерітіндісінде ериді, астық дақылдары дәнінде болады, оның құрамы глутамин қышқылына және лизинге бай келеді. 7) Протеиноидтер (склеропротеиндер) – белок тәріздес заттар. Бұларға сүйеніш – тірек ұлпаларының (шеміршектің, сіңірдің, сүйектің, мүйіздің, жүннің, шаштың, т.с сияқтылардың) фибрилл белоктары жатады. Коллаген – бұл белок жалғастырып тұратын тканьдерінің (сіңір, сүйек, тері, тіс және шеміршектің) негізін құрайды. Эластин – жалғастырып тұратын ұлпаның иілмелі – созылмалы белогы. Сіңірде, тарамыста болады. Кератин шаш, жүн, тырнақ, тұяқ, қауырсындардың құрамына кіретін фибрилді белоктар. Ағзадағы ақуыз түрлері. Полипептид молекулаларының құрылымы, функциялары және қасиеттері. Пептидтердің денатурациясы және ренатурациясы, гидролиз. Ақуыз молекулаларының құрылымы. 6) Глутелиндер де өсімдік белоктарына жатады, сілтінің сұйық ерітіндісінде ериді, астық дақылдары дәнінде болады, оның құрамы глутамин қышқылына және лизинге бай келеді. 7) Протеиноидтер (склеропротеиндер) – белок тәріздес заттар. Бұларға сүйеніш – тірек ұлпаларының (шеміршектің, сіңірдің, сүйектің, мүйіздің, марс күн және жердің өзара бірдей қашықтықта жүннің, шаштың, т.с сияқтылардың) фибрилл белоктары жатады. Коллаген – бұл белок жалғастырып тұратын тканьдерінің (сіңір, сүйек, тері, тіс және шеміршектің) негізін құрайды. Эластин – жалғастырып тұратын ұлпаның иілмелі – созылмалы белогы. Сіңірде, тарамыста болады. Кератин шаш, жүн, тырнақ, тұяқ, қауырсындардың құрамына кіретін фибрилді белоктар. Ағзадағы ақуыз түрлері. Полипептид молекулаларының құрылымы, функциялары және қасиеттері. Пептидтердің денатурациясы және ренатурациясы, гидролиз. Ақуыз молекулаларының құрылымы. Ішек таяқшасы 3000 түрлі белокты молекулалардан, ал адам ағзасы шамамен 5 млн белок молекулаларынан құралған. Белоктың биологиялық қасиеттері. Дәріс 2. Белок молекуласының құрылысы. Қазіргі кездегі түсінік бойынша белок дегеніміз – молекулалық массасы 5000 Д шамасынан көп, кеңістік құрылымы бар және организмде белгілі бір қызмет атқаратын полипептид. Белок молекуласы бір, екі және көп (негізінен жұп сан болуы тиіс) полипептид тібегінен құралады. Белоктың полипептид тізбегінде ондаған, тіпті жүздеген амин қышқылдарының қалдығы болуы мүмкін. Ондай қалдықтар пептидтік байланыс – СО – NH – көмегімен бірімен – бірі өзара жалғасады. Кезектесіп отыратын көміртегі мен азот атомдары қаңқа болып қалыптасады да, ондай қаңқадан жан-жаққа амин қышқылдарының бүйірлік топтары (R) таралады. Белоктардың классификациясы.Химиялық құрамына қарай белоктар:қарапайым белоктар(протеиндер)және белоктар(пробеидтер) класстарына бөлінеді. Белоктардың қасиеті мен қызметін;; -нуклейн қышқылдарының құрылысын; -белок биосинтезінің негізгі этаптарын ажырата білу(транскрипция, трансляция). Ағзадағы ақуыз түрлері. Полипептид молекулаларының құрылымы, пигменты тинель описание функциялары және қасиеттері. Пептидтердің денатурациясы және ренатурациясы, гидролиз. Ақуыз молекулаларының құрылымы. Кіріспе Негізгі бөлім • Белоктар • Белоктардың классификациясы • Ферменттер • Ас қорыту ферменттері Қорытынды Пайдаланылған әдебиеттер. 3. КІРІСПЕ. • Белок — молекулалары өте күрделі болатын аминқышқылдарынан құралған орган икалық зат; тірі организмдерге тән азотты күрделі органикалық қосылыс. • Ферменттер — барлық тірі организмдер құрамына кіретін арнайы ақуыздар. Химиялық реакцияларды жеделдетеді. • Ас қорыту ферменттері – тағамдық күрделі компоненттерді одан әрі абсорбциялануы үшін қарапайым заттарға дейін ыдырататын ферменттер. 4. Негізгі бөлім. НЕГІЗГІ БӨЛІМ Белоктар Белоктардың классификациясы. 5. Белоктар туралы жалпы түсінік. • Жер жүзіндегі тірі ағзалардың негізгі құрамды бөлігі – белок. Биологическое значение пептидов. Белки. Роль белков в жизни человека. Классификация белков. Структура белков. Химические свойства белков. Методы выделения и очистки белков. Биологические функции белков. Пептиды. Строение пептидов. Пептиды. (от греч. peptos — питательный) — продукты конденсации двух или более молекул аминокислот, соединённых пептидной связью. При соединении двух молекул аминокислот образуется дипептид, трёх — трипептид и т. д. Пептиды, в состав молекул которых входит. КІРІСПЕ: 1. БЕЛОКТАРДЫҢ ЖАЛПЫ СИПАТТАМАСЫ, ФИЗИКАЛЫҚ ЖӘНЕ ХИМИЯЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ2. БЕЛОКТАРДЫҢ ЖІКТЕЛУІ, ҚҰРАМЫ.ІІ. НЕГІЗГІ. Белоктардың кеңістіктегі орналасуына сәйкес глобулярлы және фибрилді деп 2-ге бөлінетіндігі жоғарыда айтылып кетті. Ал, биологиялық қасиеті мен қызметіне. Ағзадағы ақуыз түрлері. Полипептид молекулаларының құрылымы, функциялары және қасиеттері. Пептидтердің денатурациясы және ренатурациясы, гидролиз. Ақуыз молекулаларының құрылымы. Белоктардың адам ағзасындағы органикалық заттардың маңызды классының бірі және жасушаның құрылымдық-қызметтік компонентінің бірі ретіндегісі туралы түсінік. 2. Белоктардың бірінші, екінші, үшінші реттік құрылымдары. Белоктардың активті орталығы туралы түсінік. 3. Олиомерлік белоктардың жалпы сипаттамалары. 4. Белоктардың физика-химиялық қасиеттері. Белоктардың денатурациясы. Белоктардың денатурлануын жүргізетін факторлар. Шаперондар туралы түсінік. Медиицналық маңызы.






казахтелеком караганда тарифы
купить квартиру в жк сезам
бірлігі жарасқан көп ұлтты қазақстан эссе
курс тенге к дирхаму оаэ на сегодня
аға мен іні арасындағы қарым қатынас туралы қандай шығармалар оқып едіңдер

.
==============================================================

~~~~~ киберкеңістік қауіпсіздігі: біз оны қалай түсінеміз ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.